Monday 28 May 2018

Resipi Ramadhan: Seared Ikan Trout Fjord Norway dan Salad Kentang Asia

Seared Ikan Trout Fjord Norway dan Salad Kentang Asia


Bahan-bahan:

1 Filet Trout
2 Kentang, dimasak
1 Sudu Makan kicap soya
1 Sudu Makan minyak bijan
1 Daun bawang, dihiris
1 Sudu Teh bawang merah goreng
1 Inci halia, diparut
Garam dan lada, secukup rasa
Minyak zaitun


Cara Memasak
  • Taburkan ikan trout dengan sedikit minyak zaitun dan diikuti dengan garam dan lada. 
  • Bakar ikan trout menggunakan ketuhar dengan 200C selama 10 minit. 
  • Sementara menunggu ikan masak, potong dadu kentang dan letakkan ke dalam mangkuk lain. 
  • Campurkan kicap soya, minyak bijan dan halia. 
  • Gaulkan bersama kentang yang telah dipotong dadu. 
  • Masukkan daun bawang dan bawang merah goreng dan hidangkan dengan ikan trout bakar.


Seared Ikan Trout Fjord Norway dan Salad Kentang Asia


Be First to Post Comment !
Post a Comment